יום עצמאות שמח 7-5-2011

זה מתחיל בצהרי החג השני של פסח, ככתוב בהגדה: "דם ואש ותמרות עשן" – זה המנגל
עליו נצטוו אבותינו במדבר, שלא הספיקו לארוז את סיר הבשר ונאלצו לאכול על האש.
מה לעשות, מפסח ועד ל"ג בעומר יש לנו רצף של חגים לאומיים. ובחגים הלאומים שולט
המאכל הלאומי.. הגדיל לעשות מסעדן ישראלי לא אלמוני, שמופיע בימים אלו על שלטי
הפרסומת הקרובים למקום מגוריכם, עם הסיסמא השנונה "להיות ישראלי זה לאהוב בשר".
באמת, שאול? למי שמאוד מתעניין, הפרסומת היא לרשת סופרמרקטים, שגם בראש השנה
פרסמה את עצמה באמצעות קמפיין ובו גברים מסוקסים האוחזים בשלל ציד ודיג. זה די
מדהים כמה מעט השתנינו באלפי השנים האחרונות.
פעם כשהיינו ציידים ומלקטים, כאשר צדנו ממותה זו הייתה סיבה למסיבה. זה לא קרה כל
יום, ואכן היה צורך לאכול בשר עד להתפקע, כי אחרת היו באים טורפים ואוכלי נבלות
אחרים שהתחרו איתנו על אותם שטחי צייד. חלבון איכותי היה בהחלט משהו שצריך לגמור
מהצלחת בכל מחיר.
מאז הרבה דברים השתנו, חוץ מהדבר שמשתנה הכי לאט: תפיסת המציאות שלנו.
עדיין אנחנו מקשרים בין בשר לחגיגה, רק שהפעם הפוך. יש מסיבה? צריך בשר.והרבה.
יצאנו ממצרים? הידד! קבב כבש. יום העצמאות? מעולה. סטייק פרגית! בר כוכבא ניצח
והילדים עושים מדורה? נקניקיות!
והכל מבושל בנוסח הציידים הקדמונים.
כי בשר על האש כנראה אומר לאדם הקדמון שבנו: "היום אנחנו ניצחנו".

עכשיו לכמה גילויים נאותים: האם אני ישראלית- בהחלט כן
אוהבת בשר? כן. זה טעים. וגם בריא לגמרי, אם הוא לא מפוצץ בתוספים.
אוכלת בשר? לא. תודה. בתעשיית הבשר דהיום כרוכים יותר מדי סבל וחוסר צדק.
רוצה שכולם יהיו צמחונים? כן. אבל אני ריאלית. זה לא הולך לקרות בקרוב.
מה שהייתי רוצה זה שגם מי שאינו צמחוני, לא ידרש לבשר כדי לדעת מתי חג.

מה שהייתי רוצה זה שאולי לפחות ביום חגנו, ננהג כמנהג המלכים- נעניק חנינה.

יום עצמאות שמח לכולם. אני אכין קציצות כרובית ואספר לכם איך היה.

לייעוץ ראשוני וקביעת תור

השאירו פרטים

חברת קידום אתרים חברת קידום אתרים